• Baardagaam

    Kleine draak

Home » Huisdieren » Reptielen » Voeding reptiel » Voeding baardagaam

Voeding baardagaam

 

Een baardagaam is een zogenaamde omnivoor. Dus het dieet van een baardagaam bestaat uit zowel plantaardig als dierlijk voedsel. De baardagaam eet in verhouding meer dierlijk dan plantaardig voedsel.

 

Dierlijk voedsel kan van alles zijn: krekels, sprinkhanen, buffalowormen, wasmotlarven, moriowormen, dola’s, dubia’s, zijderupsen, tebolarven, en kleine knaagdieren zoals nestmuizen of nestratten (uit de diepvries).

 

Zorg ervoor dat jouw baardagaam iedere dag groeten krijgt. Daarnaast kun je een aantal keer per week krekels geven, afwisselend met sprinkhanen. Wasmotten kun je af en toe geven. Niet te vaak want deze zijn erg vet. Moriowormen kun je ook als lekkernij geven.

Ook mogen volwassen baardagamen 1 of 2 nesmuizen per week hebben.

 

Het plantaardig voedsel kan zijn: bladgroenten, zoals andijvie, witlof, sperziebonen, paksoi, radijs, zonnebloem en paardenbloem. Ook kun je fruit en verse kruiden geven. Let wel op dat je geen avocado of tuinbonen geeft, want die zijn giftig voor baardagamen! Teveel kool of broccoli is ook niet goed voor je huisdier. Maak het voedsel goed schoon, want van bestrijdingsmiddelen kunnen baardagamen ziek worden.

 

Vergeet niet om bij iedere maaltijd de benodigde vitamines en kalk bij te geven.

 

Sproei één keer week met water. Zet ook een kleine waterbak in het verblijf met daarin vitamine D3. Let op dat deze niet te diep is, jonge baardagamen kunnen verdrinken in slechts 1,5 centimeter water!

 

 

Paginawaardering:
Waardeer deze pagina:
Reptielen
Alles over voeding, verzorging en gezondheid van je reptiel
Faunaland Tongelre Eindhoven

Stel je vraag aan de specialist